Lene Kattrup

Artikler. Debatindlæg. Foredrag

Stort set alle dyr tager skade

23. april 2014

Kæmper for forbud: – Stort set alle dyr tager skade

Dyrlæge Lene Kattrup kender til mange sager, hvor dyr har lidt fysisk overlast efter sex med mennesker.

En markant modstander af dyresex er dyrlæge og medlem af det Etiske Råd Lene Kattrup. Hun har i snart ti år beskæftiget sig med området. Hun er fortaler for et forbud.

– Mit indtryk er, at det stort set er alle dyrene, som tager skade enten psykisk eller fysisk. Det baserer jeg på de efterhånden mange sager, som jeg kender til, hvor dyrene har været tvunget til sex samt undersøgelser over fænomenet, siger hun til metroxpress.

– I fleste tilfælde er det hundyr, som tager skade, men vi ved, at handyr også ofte tager skade, når de bliver tvunget til sex.

Derudover mener hun i mange tilfælde ikke, at dyr kan sige fra overfor mennesker, selvom de udsættes for smerte.

– Det er ikke et ligeværdigt forhold, når mennesker bruger dyr til sex. Også fra mit dyreværnsarbejde, hvor jeg desværre har set mange hårde sager, må jeg sige, at det er undtagelsen, at et dyr selv siger fra. Men i tilfælde med sex er dyrene som oftest bundet op som tegn på tvangselementet, siger hun.

Den konkrete sag fra Fyn, hvor 29-årige Peter fortæller om sit sexliv med en hanhund, er sjælden ifølge Lene Kattrup

– Undersøgelser peger mod, at det typisk er hundyr, som mændene dyrker sex med, selvom det naturligvis forekommer, at der bruges handyr.

Det er dog ifølge Lene Kattrup sikkert, at den typiske form for sex med hundyr bliver meget smertefuldt for dyret.

– Hvis en mand bruger en tæve (hunhund red.) til sex, er størrelsesforholdet ikke uden betydning, men en tæve er kun i løbetid to gange om året i ca. tre uger. Udenfor er løbetiden tæven aseksuel, det betyder, at vagina og vaginalåbningen slet ikke er skabt til parring i disse mange uger. Skeden kan ikke udvides, uden det vil give hunden store smerter. Og hun kan slet ikke blive seksuelt opstemt. Vores hundyr er skabt helt anderledes end kvinden.

Hendes centrale argument for et forbud er den ofte vanskelige bevisførelse, som hermed vil kunne lettes.

– Et forbud vil nok ikke så meget ramme folk, der bruger dyrene privat, men mest dem, der bruger andres dyr, hvilket jeg også tror faktisk, er det største problem. Det vil lette bevisbyrden, hvis man kun behøver at dokumentere, at dyret er blevet brugt aktivt til sex.

Metroxpress 23.4.2014

 

PS. det med omtale af hunhundene, de særlige forhold og smerterne på disse dyr var fjernet i papirudgaven (angiveligt fordi de var for stødende og direkte) , men var dog med i netudgaven, som er den, der kan læses her ovenfor.

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/27254374

 

 

  • Om Lene Kattrup

  • Seneste indlæg

  • Arkiver